Ontdek de lekkerste ijsjes van Limburg! Ook in de handige literverpakking!

   
     Bel (045) 5751574
Tap To Call

Fietsen / wandelen   arrow

In de directe omgeving van De IJsput kunt u vele mooie fiets- en wandeltochten maken. Want of u nu richting Heerlen, Hoensbroek, Geleen, Maastricht of Margraten fietst, de natuur zit volop om u heen.

Nl: De Rode draad- Groenmetropool- Knooppunt 52- Pieterpad-Joggingsroute/Josewise- kastelentocht.

Puttersvoetpad
Heeft u het Puttersvoetpad al ontdekt? Dit pad dat goed te voet en per fiets te begaan is verbindt de Retersbekerweg met de Steinweg. > Bekijk de Google versie. Klik vervolgens in de legende op ‘fietsen’, dan worden alle fietspaden zichtbaar.

Groenmetropool en de Roode Draed
Knooppunt 52, 55 en 25 van de Fietsroute Zuid-Limburg treft u dicht bij De IJsput aan. Kijkt u eens bij de Groenmetropool route ( Grunmetropole ) en De Roode Draed gemeente Voerendaal. Of zoek op Pieterpad-Joggingsroute of Josewise-kastelentocht.

Websites voor fietstochten
Bekijk een aantal websites waar u fietstochten kunt samenstellen. Ook kunt u bij zoekmachines ‘Weustenrade’ kiezen en dan verschijnen enkele wandelroutes bij De IJsput in de buurt.

Op de kaart staan een aantal nummers. Dit zijn de knooppunten van het fietsroutenetwerk, die de basis van de bewegwijzering vormen. Met dit bewegwijzeringsysteem kunt u zelf een onbeperkt aantal rondritten samenstellen. Daarvoor noteert u startplaats en de knooppunten van de rondrit, die u wilt volgen. De afstand tussen de knooppunten staat met rode cijfers óók op de kaart vermeld.

Anders dan bij bestaande routes kunt u dit netwerk in twee richtingen fietsen. Van knooppunt naar knooppunt wordt u in beide richtingen begeleid met duidelijke groen/ witte borden en daarop de nummers van de knooppunten.

Door deze bewegwijzeringmethode kunt u vanuit elk punt van het netwerk meerdere, telkens nieuwe, rondritten verkennen. De lengte van de rondrit kiest u zelf. Bovendien staat er op elk knooppunt een overzichtsbord, zodat u onderweg steeds uw route kunt aanpassen. Veel fietsplezier in Zuid-Limburg!